Prijzen

Europese Wetgeving 2012 Tanden Bleken

Op 01 november 2012 was de dag dat de wereld van het tanden bleken op zijn kop werd gezet. Op die dag werd er een nieuwe norm ingesteld door de Europese Unie. Het Council of European Dentist stelde richtlijnen in voor het gebruik van waterstofperoxide. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nam de richtlijnen over en voor het eerst werd er een limiet gesteld op het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekproducten. De Europese bleekstudio’s spraken van een enorme klap.

In het kort betekent de nieuwe wetgeving dat alleen tandartspraktijken nog producten mogen kopen en verstrekken, met maximaal 6% waterstofperoxide. Tanden Bleekstudio’s moeten een gecertificeerde tandarts in dienst hebben om de tandenbleekprocedure met een 6% percentage uit te voeren, zo niet dan mogen ze niet meer dan 0,1% waterstofperoxide gebruiken. 

Tandbleekproducten mogen nog verkocht worden in de drogisterijen en via het internet, maar mogen slechts 0,1% waterstofperoxide bevatten. De bovenstaande Voedsel- en Warenautoritatiet voert strenge controle uit op deze producten.

De beautysalons in Nederland die deze dienst aanbieden mogen dan ook alleen tanden witten zonder waterstofperoxide.

Smilingworld whitening gel

Onze unieke teeth whitening gel formule is ontwikkeld in UK en wordt onder de strengste normen geproduceerd, per stuk vacuum verpakt en gesealed dus veilig en hygiënisch en je weet welke ingrediënten er in onze whitening gel zit.

Vraag dus altijd aan de Beautysalon of de whitening gel die ze gebruiken ook zonder waterstof peroxide is (er zijn nl Beautysalons in Nederland die zonder dat de klant hiervan op de hoogte is werken met waterstof peroxide ).

Meer informatie?

Neem gerust met ons contact op: